Februari: 2e vorstperiode

Na de dooi van eind januari, lijkt koning Winter nog niet helemaal vertrokken. Vriest het lang genoeg voor een nieuwe schaatsperiode? We wachten af!

Blijf bij door ons te volgen op twitter of Facebook.

Actueel

Ma 19 okt
Geen toertochten gevonden
Laatste update: vr 25 jan 2013

GPS tracks

Heb je met je smartphone of GPS ontvanger een track van een tocht gemaakt? Mail deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we geven het een plekje op de kaart!

Moordenaarsrit

Afstanden: 5-10 km (10.0 km unieke afstand)
Status:

gaat niet door

Provincie: Overijssel
Code: Ov 22

Deze tocht gereden of een andere ervaring? Plaats dan onderaan je reactie!

Startplaatsen

  1. Camping 't Akkertien op de Voorst, Noordwal 3, 8325 PP, Vollenhove

Meer informatie

Bijzonderheden: De Moordenaarsrit ; een kleine tocht, hiervoor is de naam ontleend aan het Moordenaars pattien (paadje), ooit een verbindingsweg tussen 5 boerderijen die in de middeleeuwen het gehucht Westerkerken vormde en de stad Vollenhove. De tochten voeren de deelnemers over de randmeren Vollenhovermeer, Kadoelermeer en het Zwartemeer, deze meren zijn ontstaan na de drooglegging van de vroegere Zuiderzee. Gekozen is om de start en finish te laten plaats vinden op en nabij camping “`t Akkertien op de Voorst”, gelegen op het keileem eiland “de Voorst “aan de rand van Vollenhove in Noordwest Overijssel, te midden van een rustige landelijke omgeving in een waterrijk gebied met volop gelegenheid om een schaatstocht te organiseren.
Bereikbaarheid:
Soort:

Telefoonnummer: 0527 243144
Website:
IJsvereniging:

Toon alle tochten