Februari: 2e vorstperiode

Na de dooi van eind januari, lijkt koning Winter nog niet helemaal vertrokken. Vriest het lang genoeg voor een nieuwe schaatsperiode? We wachten af!

Blijf bij door ons te volgen op twitter of Facebook.

Actueel

Wo 21 apr
Geen toertochten gevonden
Laatste update: vr 25 jan 2013

GPS tracks

Heb je met je smartphone of GPS ontvanger een track van een tocht gemaakt? Mail deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we geven het een plekje op de kaart!

Jeugd-Elfstedentocht

Afstanden: 7, 14, 21 km.
Status:

gaat niet door

Provincie: Utrecht
Code: Ut 07

Deze tocht gereden of een andere ervaring? Plaats dan onderaan je reactie!

Startplaatsen

  1. Dorpshuis De Willistee, P. Joostenlaan 24, 3648XR, Wilnis

Meer informatie

Bijzonderheden: De Jeugdelfstedentocht wordt slechts één maal per winter in het weekeinde verreden. InschrijvingDeze unieke KNSB toertocht is geschikt voor alle jongens en meisjes van 6 t/m 13 jaar. Ouders / begeleiders mogen wel meeschaatsen, maar ontvangen geen medaille. Inschrijving tussen 10.00 en 14.00 uur in dorpshuis De Willistee. Na de inschrijving wordt er gestart op de Achtervaart, direct achter ‘De Willisstee’. Groepen vanaf 20 personen kunnen voor € 1,50 meedoen, echter na telefonische aanmelding. Dit kan tot uiterlijk de avond vooraf gaande aan de tocht op tel. no. 0297- 28 63 47, fax: 0297-286347, e-mail: vander.meyden@worldonline.nlRouteDe schaatsroute loopt via de Achtervaart naar de brug bij de Rondweg (Rabo Bank) in Mijdrecht en langs de andere zijde van de vaart weer terug naar de start. De lengte van de route is 7 km. Kinderen, die al goed kunnen schaatsen kunnen de route tweemaal of zelfs driemaal schaatsen, wat dan op het certificaat wordt afgetekend.StempelenUiteraard moet er tijdens deze Elfstedentocht gestempeld worden. De eerste stempelpost, die de kinderen tegenkomen is de Waterpoort van Sneek, waar de kinderen onderdoor moeten schaatsen en dan op hun stempelkaart het originele stadsstempel van Sneek krijgen. Vervolgens komen ze langs alle Friese steden: IJlst, Sloten, Staveren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum en de finish bij Leeuwarden. Op het ijs zijn alle Friese steden door een originele stempelpost vertegenwoordigd. Langs de route zijn ook koek en zopie plaatsen.Door de overzichtelijkheid van de Achtervaart is de tocht ook zeer geschikt voor de allerjongsten. Na afloop ontvangt de deelnemer in het dorpshuis het echte Jeugdelfstedenkruisje, een certificaat met de afstand en een mooie stempelkaart.Kosten deelnameEr zijn ca. 50 vrijwilligers in de weer om alles gladjes te laten verlopen. De organisatie van de Jeugdelfstedentocht kost veel geld. Dankzij de sponsors bedraagt het inschrijfgeld slechts € 2.
Bereikbaarheid: Vanaf de N212 (weg Wilnis-Woerden) bij de afslag ‘Wilnis Veenzijde’de Pastoor Kannelaan in vervolgen tot aan de Willistee.
Soort:

Telefoonnummer:
Website:
IJsvereniging:

Toon alle tochten