Februari: 2e vorstperiode

Na de dooi van eind januari, lijkt koning Winter nog niet helemaal vertrokken. Vriest het lang genoeg voor een nieuwe schaatsperiode? We wachten af!

Blijf bij door ons te volgen op twitter of Facebook.

Actueel

Za 15 aug
Geen toertochten gevonden
Laatste update: vr 25 jan 2013

GPS tracks

Heb je met je smartphone of GPS ontvanger een track van een tocht gemaakt? Mail deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we geven het een plekje op de kaart!

Eilandspoldertocht

Afstanden: 15, 35 km.
Provincie: Noord-Holland
Code: Nh 11
Status:
  • is verreden op zondag 11 januari 2009 (van 10:00 uur tot 14:00 uur)
  • is verreden op zaterdag 11 februari 2012 (van 09:30 uur tot 14:00 uur)
  • is verreden op zondag 12 februari 2012 (van 09:30 uur tot 14:00 uur)

Controleer altijd de laatste gegevens w.b.t. de toestand van het ijs en de startplaatsen bij de lokale ijsclub(s)!

Deze tocht gereden of een andere ervaring? Plaats dan onderaan je reactie!

Startplaatsen

  1. Driehuizen, Schermer
  2. Graft, De Rijp
  3. Groot-Schermer, Schermer
  4. Oost-Graftdijk
  5. 1483, De Rijp
  6. Schermerhorn Schermer
  7. West-Graftdijk

Meer informatie

Bijzonderheden: Informatienummer: 0299-673986Soort tocht: Recreatieve schaatstocht en zeker als gezinstocht aan te bevelen. De Eilandspoldertocht geeft u de gelegenheid te kiezen voor een lange (35 km) of een korte (15 km) schaatsrit. De korte tocht heeft twee verschillende schaatsroutes. Dus mogelijkheden te over.Overige algemene informatie:Deze unieke schaatstocht voert u langs de meest pittoreske dorpen van Noord-Holland vlak onder Alkmaar, zeven in totaal.In elk dorp kunt u starten: De Rijp, Schermerhorn, Grootschermer, Graft, Driehuizen, West-Graftdijk en Oost-Graftdijk. De tocht voert u langs fraaie sloten met hoog wuivende rietkragen naar plekjes waar u zich aanwezig waant op een schilderij van Anton Pieck.Veel gelegenheid om even te rusten bij de koek-en-zopie met z'n echte chocolademelk en erwtensoep. Na afloop een opwarmertje halen in het plaatselijke café maakt deze tocht tot iets heel speciaals. De welverdiende medaille na gedane arbeid is ook een bijzonder aandenken. In de bijna 40 jaar, dat de tocht wordt georganiseerd is steeds voor een aparte afbeelding gekozen.
Bereikbaarheid: De startplaatsen Driehuizen - Schermerhorn en Grootschermer zijn bereikbaar via de N243 (Alkmaar-Hoorn).De startplaatsen De Rijp - Graft - Oost- en West Graftdijk zijn bereikbaar via de N244 (Purmerend-Alkmaar).Parkeergelegenheid: Er is bij elke startplaats voldoende parkeergelegenheid. De bewegwijzering voor de parkeerterreinen wordt duidelijk aangegeven. Graft, Grootschermer en Oost-Graftdijk zijn als startplaatsen aan te bevelen wanneer er een drukke schaatsdag te verwachten valt.
Soort:

Telefoonnummer:
Website: www.deeilandspoldertocht.nl
IJsvereniging:

Toon alle tochten