Februari: 2e vorstperiode

Na de dooi van eind januari, lijkt koning Winter nog niet helemaal vertrokken. Vriest het lang genoeg voor een nieuwe schaatsperiode? We wachten af!

Blijf bij door ons te volgen op twitter of Facebook.

Actueel

Za 15 aug
Geen toertochten gevonden
Laatste update: vr 25 jan 2013

GPS tracks

Heb je met je smartphone of GPS ontvanger een track van een tocht gemaakt? Mail deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we geven het een plekje op de kaart!

Bannetocht

Afstanden: 10, 30, 60, 90, 120 km. (30.0 km unieke afstand)
Provincie: Noord-Holland
Code: Nh 07
Status:
  • is verreden op zaterdag 10 januari 2009 (van 10:00 uur tot 14:00 uur)
  • zo 11 januari 2009 - afgelast
  • is verreden op vrijdag 10 februari 2012 (van 10:00 uur tot 14:00 uur)
  • is verreden op zaterdag 11 februari 2012 (van 10:00 uur tot 14:00 uur)
  • zo 12 februari 2012 - afgelast

Controleer altijd de laatste gegevens w.b.t. de toestand van het ijs en de startplaatsen bij de lokale ijsclub(s)!

Deze tocht gereden of een andere ervaring? Plaats dan onderaan je reactie!

Startplaatsen

  1. Jisp
  2. Spijkerboor, Wormer
  3. Sluis, Jisper
  4. Wijdewormer

Meer informatie

Bijzonderheden: Soort tocht: Een tocht van 30, 60, 90 of 120 km door het natuurgebied Jisperveld. Er is een aparte tocht van 10 km uitgezet voor de wat mindere schaatsers.Overige algemene informatie: Als voorbeeld de startplaats, het pittoreske dorpje Jisp, liggend in een eeuwenoud veenweide- en plassengebied. Binnen enkele minuten bevindt u zich in een unieke omgeving van kronkelende sloten en vele kleine eilandjes omzoomd door rietkragen en met hier en daar een stukje oerbos. Na enkele kilometers komt u bij een kleine kluunplaats en gaat de tocht verder richting Spijkerboor, alwaar u in het oude Heerenhuis uw temperatuur weer op peil kunt brengen. Daarna terug in de polder richting Neck met onderweg een stempelplaats en koek en zopie bij de Jispersluis. Verder richting Neck langs de uit 1631 stammende watermolen aldaar. Via Neck waar de innerlijke mens ook versterkt kan worden op de ringvaart richting Jisp, met links en rechts prachtig uitzicht op de veel lager liggende polders Wijdewormer en de Wormer, na enkele kilometers weer de polder in richting Jisp, voor een drankje en een bakje snert en natuurlijk de medaille. Bijzonderheden: de tocht wordt continue gecontroleerd via Trike’s met portofoons en bij sneeuw wordt de ‘hele’ tocht sneeuwvrij gemaakt. Goede parkeergelegenheid is aanwezig.
Bereikbaarheid: Uitstekend te bereiken via Wormerveer, Wormerland naar Jisp. Of via richting Purmerend naar Neck.
Soort:

Telefoonnummer:
Website:
IJsvereniging:

Toon alle tochten